Takip pıtırcıkları

21 Ekim 2018 Pazar

Kürk Manto *-* UNIQ Hall*




Sen nasıl güzel bir kitapsın, hayatımın en özel kitaplarından oyun haline getirilmesi ile aylardır bu oyunu bekliyordum, en özel günlerden biriydi benim için. UNIQ Hall uzun zamandır merak ettiğim bir yerdi oyundan bir yandan çok fazla beklentim olmasa da inanılmaz etkilendim. Duygusu olan hisseden insan olan kadınlardanım. Doğum günümde hediye gelen kitap evrene mesaj *-*. Maria Puder ne duygulu kadınsın...

--Bilhassa tahammül edemediğim bir şey, kadının erkek karşısında her zaman pasif kalmaya mecbur oluşu... Neden? Niçin daima biz kaçacağız ve siz kovalayacaksınız? Niçin daima biz teslim olacağız ve siz teslim alacaksınız? Niçin sizin yalvarışlarınızda bile bir tahakküm, bizim reddedişlerimizde bile bir aciz bulunacak? Çocukluğumdan beri buna daima isyan ettim, bunu asla kabul edemedim."

--Dünya’nın en basit, en zavallı, hatta en ahmak adamı bile, insanı hayretten hayrete düşürecek ne müthiş ve karışık bir ruha maliktir!... Niçin bunu anlamaktan bu kadar kaçıyor ve insan dedikleri mahluku anlaşılması ve hakkında hüküm verilmesi en kolay şeylerden biri zannediyoruz?”

--"Kaybedilen en kıymetli eşyanın, servetin, her türlü dünya saadetinin acısı zamanla unutuluyor. Yalnız kaçırılan fırsatlar asla akıldan çıkmıyor ve her hatırlayışta insanın içini sızlatıyor. Bunun sebebi herhalde, 'Bu öyle olmayabilirdi!' düşüncesi."

Enerjim sanırım insanı çekiyor insanın özü iyi özü kaybetmeyelim, şükrediyorum karşıma çıkanlara Amin.