Takip pıtırcıkları

29 Ekim 2010 Cuma

AKÇT



Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu ya da AKÇT, Soğuk Savaş döneminde Batı Avrupa ülkelerini birleştirmesi amacıyla kurulmuş, altı üyeli uluslararası bir örgüttü.Batı almanya ve fransa arasında ilk kez ortaya çıkmıştır. Bu örgüt Avrupa demokrasisinin temellerinin atılmasında ve günümüz Avrupa Birliği'nin gelişmesinde rol oynamıştır. Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu uluslarüstü prensiplere göre oluşturulmuş ilk örgüttür.Almanya,Fransa,İtalya,[Hollanda,Belçika,Lüksemburg](BENELÜKS).1949da oluşmuş 1952de yürürlüğe girmiş ve 2002 tarihine kadar kimliğini korumuştur.

Maastricht Anlaşması, 7 Şubat 1992 de imzalanan ve AET'nin AB olması yolundaki son adım olan ekonomik ve parasal birliği de gerçeklestirme yoluna girdiği anlaşmadır,
. 7 Şubat 1992 tarihinde imzalanan ve Kasım 1993’te yürürlüğe giren Maastricht Antlaşması ile Avrupa Topluluğu, Avrupa Birliği adını almıştır. AB’ni kuran Maastricht Antlaşması’yla Avrupa Topluluklarına yeni boyutlar kazandırılmış ve AB’nin “üç temel direği” oluşturularak, yeni bir hukuksal yapı düzenlenmiştir.

istanbul kadeh kaldırıyor.


Bir şişeden 74 kadeh çıkar mı?
27 EKİM - 7 KASIM 2010
İstanbul'un en seçkin mekanlarında, Türkiye'den ve dünyadan 74 çok özel şarabı şişe açtırma zorunluluğu olmadan özel fiyatlarla kadehte tadabileceğiniz bu keyifli etkinliğine bütün şarapseverleri bekliyoruz.
http://www.istanbulkadehkaldiriyor.com/

Eat, Pray, Love 2010



Bu filmin fragmanınında çok etkilenmiştim merak içerisinde bekliyodum,sonunda gidebildim ve deli gibi bir yağmur saatlerce süren trafik sonunda ewime kawuşma huzur bu dedim film inanılmaz görsel olarak süper ama benim böle mutlu sonlara inancım gerçekten yok.İtalya ya gitme isteğim fazlasıyla arttı ve yine umutsuzlukla döndüm ewime.