Takip pıtırcıkları

26 Haziran 2016 Pazar

Yağmurlarla, Aklımın İncesinde

"Bir acı var içimde,  aşk belki de acı çekmektir."(Aysel)*
Kırık bir aşk hikayesi; 1981 yapımı Türk filmi aslında toplumsal baskılarla nasıl evrildiğimizi gösteriyor. Film yapacak işi olmayıp başkalarının hayatını eleştiren saçma sapan mahalle teyzelerini ve saçma sapan sosyolojik yapıyı ele almakta. Asıl gelişim sanırım bu baskıları yıkabilmekten geçiyor. 
*Yok yok acı çekilen şeyden mutluluk olmaz bence oyüzden aşk mutluluk, huzur olmalı?.
Sağlık hayatımızdaki en önemli şey, bir yerde takılma olunca hop birincilimiz oluyor. Bu yaşıma kadar kafamı en azından fiziksel olarak sağlam tutmuşken çarpma kontrol korku,tetenoz aşısı derken en içten his Şükür. Tetenoz aşısı ile işiniz olmasın ama olursa mutlaka yaptırın, korkmayın kastan  hafifçe oluyor.

EDİRNE 22

Osmanlı'ya yıllarca başkentlik yapmış bir şehir Edirne. Her nerede olursa olsun şehri güzelleşiren su. Meriç Nehri şehri güzelleştiren ayrıntılardan, köprüleri ve tarihi dokusu ile güzel bir yer Edirne. Gastronomik açıdan da tatmin edici ama biraz garip bir şehir.

Edirne ciğeri gerçekten muhteşem bir şeymiş bayıldım, köfte ve Edirne ciğeri için çarşıda bulunan Kırkpınar güzel bir seçenek Edirne'ye gelirseniz aklınızda olsun.