Takip pıtırcıkları

28 Nisan 2019 Pazar

SOFIA





SOFYA
Bulgaristan'ın başkenti,


Sofya  OLD CİTY mantığında olduğundan gezilecek yerler listenizi bile yapmadan tüm tarihi ana yerlerini art arda  yürüyerek gezebilirsiniz. Biz günlük 4Leva sınırsız bilet alıp metro, tramway ile sınırsız dolaştık; şehri anlamak için bu da bir seçenek. Avrupa standartlarında bir Başkent bence burası ve kesinlikle gezip görmelik.


Aleksander Nevski Katedrali (Alexander Nevsky Cathedral), Bulgaristan’ın bağımsızlığını kazanmasını sağlayan Rus-Osmanlı Savaşı’nda ölen 200.000’e yakın Slav kökenli asker anısına inşa edilmiş. 1912 yılında tamamlanarak kullanıma açılan katedral, göz alıcı güzelliğini Neo-Bizans mimarisi ve altın kaplama kubbesi sayesinde kazanıyor. Çeşitli büyüklüklerde 12 çanı bulunan yapı, dünyanın en büyük Ortodoks katedralleri arasında yer almakta. Yıllardır ihtişamlı bulduğum ve merak ettiğim bir yapıydı kesinlikle çok güzel bir yer. 



Sofya için 2 gece 3 gün bir program yeterli olacaktır. Kesinlikle ETS tur ya da herhangi bir tur ile bu şehre gidebilirsiniz, yeme içme açısından tatmin edici ve eğlenceli bir şehir ben çok mutluydum ilk Sofya'ya ulaştığımda ve keşfettiğimde.



Vitosha Caddesi ; gitmeniz gereken en ışıl ışıl bir cadde. Bu caddenin ara sokaklarını da girip çıkın güzel keşif dolu ve biz tamamen tesadüfen mükemmel ötesi yeme içme yerleri bulduk. O gün olan güneş ,hava, bazen hayat masal.