Takip pıtırcıkları

22 Haziran 2016 Çarşamba

The Lobster

The Lobster; Toplumsal baskılar konusunu çok farklı şekilde ele alan, izlenmesi gereken bir film. Tek olamazsın hayatta dengin olsun ya da olmasın bir ilişkin olmalı mottosunu dayatan diğer taraftan ilişkilerin olması için çiftlerin ortak yönlerinin olmasını şart koşan, topluma güzel göndermeli bir film. İlişkilerinde tartışma olanlara çocuk verilmesi çok iyi bir gönderme olmuş.
Başka bir  basit açıdan aslında ne kadar zor dengini bulmak, mutlu olmak dedirten bir film. Sonu muğlak.
                                     

Veliko Tırnova

Veliko Tırnova Bulgaristan'ın bir şehri, bu şehre Veliko yani büyük yüce anlamına gelen ünvan 1965 yılında verilmiş. Şehir kendine has ve kesinlikle tarih dolu .Tırnova Çin Seddini andıran Tsarevets Kalesi ile daha bir ihtişamlı ve tarihi bir yer . Küçük ve yürüyerek gezilebilecek bir yer burası. Gecesini ve gündüzünü mutlaka görün bu şehrin. 
Her Avrupa şehri için gelenek haline gelen köprüler, anahtarlar ve kenetlenen aşklar.
Ağaçlarda asılı bu kuşlar için de küçük bir not düşülmüş; lütfen bu kuşları çalmayınız çok isterseniz şu numarayı arayın ve size getirelim diyor. Dezavantajlı çocukların yaptığı heykeller çok tatlış ve notta anlamlı.

RUSE / RUSÇUK

Ruse-Rusçuk; Bulgaristan'ın Romanya ile sınırı olan Avrupa kültür şehirlerinden, ayrıca Nobel Edebiyat ödüllü yazar Elias Canetti'nin doğduğu şehir burası. Binaları, Tuna Nehri kıyısı, Opera binası, şehrin bina dokusu ile Bulgaristan şehirleri içerisinde Rusçuk daha Avrupai. Ama şehrin kafelerini pek sevmedim özgün değil. Cafelerin iyi olan tarafı internet olması ve Bulgarsitan'da köyler dahil her noktada artık internet var. Buraya kadar gelmişken zamanınız varsa Romanya'ya da gidin derim.Güzergahınızı Türkiye -Eski Zağra-Gabrova-Veliko Tırnova-Rusçuk ve Romanya olarak belirleyebilir sonrasında Romanya'dan uçakla gelebilir ya da Romanya'yı benim gibi sonraya saklayabilirsiniz :).
Rusçuk; gezip görülecek yerlerden. Güzel yerler, farklı hayatlardan sonra yine döndük hayata.
RUSE SAND FEST 2016 
Kum heykelleri görebilmek için , Rusçuk'a gelme zamanlamamız  güzel bir tesadüf, iyi bir şans oldu :).

GABROVA

Gabrova; Bulgaristan'ın mizah ve espiri merkezi olarak kabul edilen şehri. Şehir merkezi sizi heykellerle karşılıyor. Her yer heykel,heykelcik. Kesinlikle Bulgaristan'da gidilmesi gereken yerlerden.

Kazanlık-Eski Zağra (Stara Zagora) ***Bir miktar Şehir bir miktar Köy*** BULGARIA

You can't live a positive life with a negative mind.

Tüm kente parfüm sıkılmış gibi her yer ıhlamur kokusu inanılmaz güzel bir koku insanı mutlu,huzurlu hissettiren cisten. Bulgaristan'ın en özgün tekeli sanırım Ihlamur ağaçları. Sırf bu koku için bile bu sezonda gidilmeli. Özellikle  Eski Zağra (Stara Zagora) mükemmel kokuyor. Zara Woman parfümünün aynısı. Eski Zağra (Stara Zagora) tarihçilere göre Avrupa'nın en eski kenti kabul edilmektedir.
Kazanlık ; Eski Zağra (Stara Zagora) iline bağlı Kazanlık günümüzde ve geçmişte dünya gül üretiminde öncü şehirdir. Isparta Gülü'nün kökeni bu şehre dayanmaktadır. İki şehir arasındaki ilinti benim için bir tesadüf mü kader mi bilemem ama oldukça önemli. Bu yıl gül satışlarından iyi gelir elde etmiş halkı. Bu şehrin en önemli özelliği kaliteli gül üretimi. Her yer de gül ürünleri var.
Tarihi Şipka Tepesi ve meşhur merdivenleri... Bulgaristan'a gittiğinizde Eski Zağra ilinde bulunan bu tarihi yeri mutlaka görün ve tadı pek hoş olmayan ama meşhur manda yoğurdundan deneyin.
Bulgaristan'ın sembolü aslan. Kazanlık'ın sembolü aslanlı çeşme ve ıhlamur kokusu.
Bölgede pek çok köy, kasaba gördüm hepsinde su, yeşillik ve huzur bol. Bazen diyorum ki o kadar fazla saçmalıkla uğraşıyoruz ki köy de hayat var.