Takip pıtırcıkları

10 Temmuz 2016 Pazar

Çakırağa Konağı-Birgi-Ödemiş

Birgi (Birgi tarihi) ; 2012 yılında UNESCO geçici miraslar listesinde yer alan Ödemiş'e bağlı bir mahalle. Tire'ye oldukça benzeyen bir yapıya sahip burası.
Birgi'ye nasıl geliriz derseniz ; Ulaşım için kesinlikle ya kendi aracınızla İzmir- Tire-Ödemiş-Birgi şeklinde gezerek gelin ya da TCDD ile Basmane garından Ödemiş ve Ödemiş'ten servisler ile Birgi'ye gelin. Günde 3 sefer bulunmakta Ödemiş'e sabah 9.20 önemli bir saat sakın bizim gibi kaçırmayın bu saati. Bazı konularda keçi inadım vardır yaparım. Tren hem ucuz hem kesinlikle otobüs çilesine oranla oldukça konforlu.
Çakırağa Konağı; Bu zamana kadar tarihsel olarak etkilendiğim nadir yerlerden burası benim için. Kesinlikle konağın insanı etkileyen ve merak uyandıran bir yapısı var ben çok etkilendim bu konaktan. Romantik bir yapıyla anlatılan hikayesi ise Çakırağa'nın İzmirli ve İstanbullu eşleri için karşılıklı odalarda duvarlara yaptırdığı İstanbul ve İzmir manzaraları bulunmakta.
Yeşil Deniz dizisi ile ünlenen bir yer burası ve  sanırım bu nedenle fiyatlar biraz yüksek, özellikle magnetler.
Ne içsek; Kesinlikle Mercan Gazozunu deneyin ve Birgi'ye özgü Goruk suyundan içiniz. Sadece kahvelerde satılmakta ısrarla isteyiniz kahveci amcalardan ;) .amca resmen kendine saklıyor diye düşündüm  dolaptan çıkarıp hemen yerine koyuyor ben de tesadüfen duydum Goruk suyunun meşhur olduğunu nasıl meşhur olmuş bu kadar gizlenirken garip :). Tadı çok güzel deneyin.
Gezerek öğrenilen çok şey var keşif etmek her zaman güzel.