Takip pıtırcıkları

31 Ekim 2016 Pazartesi

Haritada Bir NOKTA. Haritada ada görmeyeyim. İçimdeki dostuklar,sevgiler, bir karıncalanmadır başlayıverir.


Son Kuşlar
-Ölesiye yalnız, ölesiye mesudum. İçim kalabalık çekiyor. İnsanlar çekiyor...(syf;95).
-Kırlangıç yuvasına kadın sığar mı demeyin.İnsan aklına sığan şeyleri bir yol hayal buyurun(syf;114).
-Kuşları boğdular, çimenleri söktüler, yollar çamur içinde kaldı… Dünya değişiyor dostlarım. Günün birinde gökyüzünde, güz mevsiminde artık esmer lekeler göremeyeceksiniz. Günün birinde yol kenarlarında, toprak anamızın koyu yeşil saçlarını göremeyeceksiniz. Bizim için değil ama çocuklar, sizin için kötü olacak. Biz kuşları ve yeşillikleri çok gördük. Sizin için kötü olacak. Benden hikâyesi (syf;7).

Hayattan Korkma; Güzel, duygusal bir film.

Pierre Loti Tepesi - Balat

İstanbul'un Eyyüp ilçesinde bulunan ve Haliç manzarasına nazır bir tepe Pierre Loti Tepesi, benim için aşıklar çay bahçesi :). Gerçekten fazlasıyla güzel yerlerden Teleferik ile ulaşıp güzel havalarda kitap okumalık bir yer.

Balat-Fener; Uzun zamandır merak ettiğim yerlerden. Kafeleri, özgün tarihi ile sevimli ve güzel bir yer ama sanırım Balat'ın önceki dönemlerinde de gelmiş olup kıyaslamak daha doğru olabilirdi. Bir haftasonunu değerlendirmek için Avrupa yakası Balat-Eyüp civarı kesinlikle çok tarihi çok Türk filmi ve fazlasıyla güzel zamanlar. Siz benim gibi ertelemeyin hemen gidin neredeyseniz.